FAQ

Bieren

Zo goed als alle bieren die aangeboden worden zijn zure en/of wilde bieren. De bieren worden bijna allemaal vergist met culturen die opgekweekt worden uit flessen waar ik zelf van genoten heb. Omdat vergisten met opgekweekte culturen tot een enorme variatie aan smaken en aroma’s kan leiden, staat er bij ieder bier een smaakmatrix. Zo weet je van tevoren wat je aanschaft en of het naar jouw smaak is!

Bierbehandeling

De bieren komen het best tot hun recht als je ze drinkt op 10 tot 12 graden. Zorg dat de bieren ruim van tevoren (minstens 48 uur, maar liefst nog langer) in de koelkast staan, zodat het depot mooi uitzakt. Je kunt ook een wijn- of geuze-mand gebruikt om de bieren mee uit te schenken, maar bewaar het bier dan liggend. Het gist-depot kan onaangename bitters veroorzaken, en dat is niet zoals ik het bier bedoeld heb.

Batches

Ik ben begonnen als hobby-brouwer met het ontwikkelen van zure bieren. De eerste batch van 200 liter is opgesplitst in kleine batches om afzonderlijk te vergisten met verschillende culturen, en de meeste van die (vaak 20 liter) batches zijn vervolgens weer opgesplitst om verschillende soorten fruit of dry-hop uit te proberen. De oplages zijn dus zeer klein. Het liefst laat ik iedereen die dat graag wil kennismaken met mijn bier, daarom ben ik nu al bezig met batches van 600 liter en grotere vaten. Lukt het nu dus niet om een fles te bemachtigen, niet getreurd, het wordt beter 🙂 De eerste grote batch staat inmiddels op ex-wijnvaten!

Releases

In de komende maanden (maart tot augustus) probeer ik iedere twee maanden een aantal bieren te releasen. Dit doe ik om te zorgen dat ik dit jaar een aantal grotere batches kan laten brouwen en ook bekostigen. Dat zorgt ervoor dat de oplages (zoals eerder aangegeven) volgend jaar wat groter zijn en dat ik meer mensen van mijn bieren kan laten genieten.

De releases worden aangekondigd middels een mail. Sta je nog niet op de lijst, kun je je hier aanmelden.

Betaling

Betaling kan momenteel alleen via iDeal (voor Nederlandse klanten) en Bancontact (voor Belgische klanten). 

Verzending

Voor het verzenden probeer ik altijd de voordeligste manier aan te bieden die voor mij haalbaar is. Ik werk samen met PostNL en Sendcloud, en verstuur momenteel alleen naar Nederland of België. Verzenden probeer ik altijd de dag na bestelling te doen. Ik gebruik speciale fles-verpakkingen om kans op schade te minimaliseren. De verpakkingen koop ik groot in, om de kosten zo laag mogelijk te houden. 

Nederland
1 tot 3 flessen – €8,95
4 tot 6 flessen – €10,95 (ook het combineren van 2 bestellingen van 3 flessen)

België
1 tot 3 flessen – €12,95
4 tot 6 flessen – €14,95 (ook het combineren van 2 bestellingen van 3 flessen)

Crowdfunden en/of memberships

Regelmatig krijg ik de vraag waar of wanneer men zich kan aanmelden voor een membership of wanneer ik een crowdfund ga starten. Voor mij is dit een hobby die ik probeer uit te bouwen tot iets moois en groters, maar ik wil dat het (voorlopig) wel behapbaar blijft. Zowel memberships als crowdfunding zorgen ervoor dat ik binnen een bepaalde tijd een aantal releases moet uitbrengen, en ik heb nog niet een vatenpark waarmee ik zulke aantallen kan garanderen. Omdat de kwaliteit bij mij absoluut voorop staat en ik niets wil uitbrengen waar ik niet achter sta, is het nu nog te vroeg om aan crowdfunding of een membership te denken. Voor nu steun je dus vooral door lekker mijn bier te drinken!