Fake BA Barleywine – 11,5% ABV

Fake BA Barleywine – 11,5% ABV – 20 liter

BeginSG: 1,100
EindSG: 1,011
17 EBC – 84 IBU

Pale Ale Mout – 7 EBC – 80% – 6808gr
Havervlokken – 2 EBC – 10% – 851gr
Kristalsuiker – 0 EBC – 10% – 851gr

Columbus 15,0% – 60min – 60gr – 84 IBU

90min – 67 graden C
5min – 78 graden C

American Oak, Heavy Toast – 80gr – 7dgn
Heaven Hill Bourbon – 400ml – 7dgn

Fermentis US05

Notities: Kristalsuiker na de hoofdgisting toevoegen, vermengd met 1,5ltr warm water. Houtsnippers een week in de bourbon laten weken en het geheel bij het bier doen aan het eind van de gisting. Een week laten staan en dan bottelen met 3gr/ltr bottelsuiker.

10 comments

  1. De kristalsuiker met 1.5L warm water voeg je toe NA de hoofdvergisting?
    Dus overhevelen op een schoon vat, suikeroplossing erbij en de snippers met bourbon.
    Dat een week laten staan en bottelen?

    1. Hi Chris,

      Dat klopt. Door het toe te voegen na de hoofdgisting ben je er zeker van dat al deze suikers omgezet worden. Na een week kun je er wel vanuit gaan dat alle smaken uit het hout zijn gehaald 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.