Bakken met bostel: Granola

Na m’n blog over bostel drogen heb je er natuurlijk snel voor gezorgd dat je een voorraadje gedroogde bostel thuis hebt.. Nu kun je er wat mee gaan doen! De eerste variant: je eigen granola maken.

SMAAK

De granola met bostel is wat grover dan de gemiddelde granola. Ik eet het dagelijks; er zitten veel goede voedingsstoffen in vanuit de noten en zaden die ik toevoeg. De vezels verteren kost veel energie, dus je verbruikt veel calorie├źn. Daarnaast zorgen de natuurlijke suikers in dit recept voor een energieke start van de dag. Voor mij is kwark met deze granola en wat fruit het ideale ontbijt ­čÖé

INGREDI├őNTEN

150gr gedroogde bostel
100gr rozijnen
50gr gepofte tarwe
40gr walnoten
40gr pecannoten
15gr pompoenpitten
15gr zonnebloempitten
10gr kokossnippers
10gr chiazaad
2el gembersiroop
1el honing
1el zonnebloemolie
2tl kaneelpoeder

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de walnoten en de cashewnoten fijn tot ze ongeveer dezelfde grootte hebben als de zaden. Pak een grote kom, doe hier de bostel in samen met de noten, de tarwe, de zaden, de kokossnippers en het chiazaad. Giet de honing, de gembersiroop en de olie hier overheen, bestrooi met de kaneel en mix alles goed door elkaar. Verspreid het mengsel over een bakplaat bekleed met bakpapier tot een laag van ongeveer 1 cm dik. Als je teveel hebt, bak het dan in twee├źn.

Schuif de bakplaat in de oven en bak 10 tot 15 minuten, tot je de kleur licht ziet veranderen. Je wil het niet zwart hebben, maar licht gebruind. Ik let altijd op de kleur van de gepofte tarwe. Als die iets donkerder wordt, is het klaar. Haal de plaat uit de oven en laat alles goed afkoelen. Als het afgekoeld is voeg je de rozijnen toe, en klaar ben je! Bewaar de granola in een luchtdichte pot of bak.

Een portie van ongeveer 40-50gr in 250gr kwark met wat vers fruit is heerlijk. Eet smakelijk!

BAKKEN MET BOSTEL

Heb je het artikel over drogen gemist? Die kun je hier terugvinden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.